Rólunk

A V-CASTING Öntödei Termelő és Szolgáltató Kft. magyar magánszemélyek tulajdonában lévő társaság. A 2007-ben alapított kereskedelmi profilú céget a tulajdonosi kör 2009. év végén vette át azzal a céllal, hogy a korábban más vállalkozás által legyártott termékek forgalmazása helyett nyomásos öntéssel készülő alumínium termékek előállításával és termelésével foglalkozzon.

Ezek a termékek alumínium és Zamak elemek és alkatrészek:(Pl. redőny tokvégek). A jelenleg gyártott un. „magyar tokvég” a tulajdonosi háttér saját terméke. Üzleti tevékenysége során a vállalkozás sorozatban gyártható alumínium termékeket állít elő, illetve fejleszt ki megrendelésre.

A társaság fő tevékenységi köre „Egyéb nem vas fém öntése”, ezen belül elsősorban az alumínium- és Zamak nyomásos öntészete. A fő tevékenységhez kapcsolódóan folyik az öntvények felületi kikészítése és megmunkálása, gyártószerszámok gyártása és karbantartása, továbbá a termékek vevők által kért színekben történő porlakkozása, festése.

További tevékenységek: CNC megmunkálás, menetfúrás és horonymarás célgéppel, kézi csiszolás, sorjázás, fúrás, menetfúrás. Alapvetően a megrendelők által tervezett és saját termékek gyártásából, forgalmazásából tevődik össze a társaság tevékenysége.

V-CASTING Kft. kiemelt beszállítója az alábbi autóipari cégeknek: SMR Automotive Mirror Technology Hungary Kft. (Audi, BMW, Opel alkatrészek) és VT Metál Kft. (Volvo alkatrészek). Ezen partnerek számára a V-CASTING Kft. elsődleges beszállító bizonyos autó alkatrészek (pl.: visszapillantó tükör) fém öntésében, megmunkálásában, gyártásában. Kiemelt beszállítója a cég a németországi ROMA KG cégcsoportnak, amely az árnyékolástechnikai területén tevékenykedik. Éves szinten 700.000 db redőny tokvéget és hozzátartozó alkatrészeket gyárt a cégcsoport számára, amelyek a ROMA KG saját fejlesztésű termékei. 2016 óta a FESTO AG részére gyárt és szállít megmunkált pneumatikus szelep alkatrészeket. Szintén 2016 óta lett a FESTO AM Magyarország beszállítója.

A cég a Pest megyei Ecseren, ipari területen működik, a jelenlegi telephely építési munkálatai a 2012-es évben kezdődtek. Az engedélyeztetés után a termelés 2013-ban indult 1500 m2 területen, 3 öntőgéppel. A használatbavétel óta a géppark folyamatosan bővül (jelenleg 12 öntőgép, 6.800m2 üzemi területen), és egy újabb csarnok építése fejeződik be várhatóan 2018- ban. Az eszközpark bővítése, öntőcellák és öntőkemencék beszerzése, továbbá a robotizálás folyamatos. A termelő gépek mellett a saját termékek porfestéséhez szüksége festőkabinokkal is rendelkezik a cég. V-CASTING Kft. ügyfélkörét elsősorban autóipari és árnyékolástechnika területén dolgozó cégek alkotják. Export tevékenység célországa főként Németország, de a lengyel, román, szerb, török, spanyol piacról is volt már megrendelés.

A megrendelések számának növekedésének és a vevők elégedettségének köszönhetően a cég megalakulása óta folyamatosan fejlődik az árbevétel és az alkalmazotti létszám is. Az árbevétel 2013-ban 261 millió forint, 2014-ben 500 millió forint volt, 2015-ben több mint 1,2 milliárd és 2016-ban már meghaladta a 2 milliárd forintot. Az árbevétel jelentős hányada az elmúlt években export értékesítésből ered. Ezzel párhuzamosan az alkalmazotti létszám is folyamatosan növekszik 2014-ben 18 fő, 2015-ben 37 fő, 2016-ban már 66 fő volt.

V-CASTING Kft. 2010-2015 között több saját fejlesztésű terméket/prototípust fejlesztett ki, amelyek a piacon addig nem volt jelen. Ez volt az önálló tokvég záró termékcsalád, a hozzá kapcsolódó kiegészítő alkatrészekkel, amelyet piacra vitele folyamatos. Saját fejlesztésű prototípusaik kifejezetten sikeresnek bizonyultak, ezért elindult a sorozatgyártásuk. Az árbevétel egy jelentős része ezen termékek eladásából származott. Zöldmezős beruházás keretében hozták létre a termelőüzemet, amit a tulajdonosok döntése alapján a nyereség folyamatos visszaforgatásával fejlesztenek. A társaság a magyar piacon saját árnyékolástechnikai terméket (redőny tokvég) értékesít. A tokvég záró gyártásával kevesen foglalkoznak. Legnagyobb előny jelenlegi versenytársaikkal szemben, hogy a teljes folyamatot tervezés- gyártás-porfestés alvállalkozó nélkül, saját kapacitással tudják végezni.

V-CASTING Kft. elsődleges célcsoportja az árnyékolástechnika területén, a redőny és árnyékolás technikai termékeket gyártásával forgalmazásával és beépítésével foglalkozó cégek, mely cégek igényét állandó raktérkészletből rövid határidővel tudjuk kielégíteni. A további piaci áttörést csak a gyártási technológia fejlesztésével érhető el, amely által csökken az időigény, javul a minőség, továbbá jelentősen olcsóbb előállítás költség érhető el. Ez elengedhetetlen feltétele a sikeres piaci bővülésnek. Az új technológiával növelhető a termelékenység, csökkenthetők a garanciális javítási feladatok.

Tekintettel arra, hogy az építőipar, ezen belül elsősorban az alumínium árnyékolástechnikai termékek beépítése 2012 óta folyamatosan bővülő iparág, további jelentős piaci igény várható. A társaság az elmúlt három- négy évben hozta létre működése jelenlegi műszaki-technikai hátterét, ezért korszerű termelő berendezésekkel rendelkezik. A gyártó eszközöket újabb beruházásokkal fejleszti tovább. Öntőszerszámok saját gyártására is felkészült a cég, ennek érdekében szerszámgyártó részleget alakított ki. Sikeres pályázattal kapacitásbővítő beruházást valósított meg ecseri telephelyén, melynek keretében egy öttengelyes CNC megmunkálóközpontot vásárolt. Fejlesztés célja volt az Al nyomásos öntési technológiájának hatékonyabbá tétele, a versenyképesség további növelése, valamint a jobb minőség elérése és a vevői igények maradéktalan kielégítése. A nyomásos öntő technikával előállított termékeket szükség szerint megmunkáljuk CNC megmunkáló központokkal, ezáltal a hozzáadott érték és az árbevétel növelhető.

Az öntödei tevékenységhez szorosan kapcsolódó tevékenység az öntő és kivágó szerszámok gyártása javítása és karbantartása. Társaságunk ezt a tevékenységet részben más vállalkozásoktól szolgáltatás formájában vette eddig igénybe, mely jelentős költségvonzattal járt, valamint a szolgáltatótól valló függés jelentősen befolyásolja a cég versenyképességét.

A cég sikeres pályázattal kapacitásbővítő beruházást valósított meg az ecseri telephelyén, melynek keretében egy öttengelyes CNC megmunkálóközpontot vásárolt. Fejlesztés célja volt az Al nyomásos öntési technológiájának hatékonyabbá tétele, a versenyképesség további növelése, valamint a jobb minőség elérése és a vevői igények maradéktalan kielégítése. A fejlesztés további célja volt ennek a függőségnek a megszüntetése és a karbantartás saját tevékenységi körben való ellátása.

A legújabb eszközbeszerzés hatására saját tevékenységi körben tudja a cég ellátni az öntő és kivágó szerszámok gyártását, javítását és karbantartását, ennek hatására versenyképesség nőt, továbbá sikerült a függőségi viszonyt megszüntetni. A projekt során megvásárolt eszköz a minőségi technológiát testesíti meg, és mindenben megfelel az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak.

A cég folyamatos fejlesztési célkitűzéseinek érdekében sikeresen pályázott telephelyfejlesztés és kapacitás bővítési lehetőségek tekintetében. Ennek következtében 2018 folyamán újabb gyártó üzemcsarnok építül az ecseri telephelyen. Jászfényszarui telephelyen 2 öntőcellát, 1 CNC megmunkálóközpontot és 1 CT-s röntgenberendezést helyeznek üzembe 2018-ban.

A Németországban rendezett szakvásárokon is rendszeresen veszünk részt kiállítóként.