A modern termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések végrehajtása a V-Casting Kft-nél

Kedvezményezett neve: V-CASTING Öntödei Termelő és Szolgáltató Kft.

Projekt címe: A modern termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések végrehajtása a V-Casting Kft-nél

Támogatás összege: 24 744 769 Ft

Támogatás mértéke: 70 %

Tényleges befejezési dátuma: 2020. szeptember 18.

Projekt azonosító száma:
VEKOP-1.2.6-20-2020-00820A projekt tartalmának bemutatása:

A V-CASTING Kft. a piaci trendeket figyelve fel kíván készülni a válság utáni fellendülésre és az újra beinduló termelés beindítására. A nagyobb volumenű, de azonos minőség melletti gyorsabb kibocsátási szint eléréséhez elengedhetetlen vált a következő beruházások végrehajtása.

A 2 db ABB IRB 2600-12 és 1 db ABB IRB 4600-60 robotkar beszerzésével a vállalkozás a magasabb, akár 500 Celsius fokos öntvények manipulálását tudja hatékonyan, gyorsabban, pontosabban elvégezni. A robotok nem csak leveszik az öntvényt a szerszámról, hanem közben formaleválasztó anyaggal kezelik a szerszámot. A robot a darabot mindeközben a hűtő tárolóba mártja majd a sorjázó présbe teszi. A vállalkozás a gépek beszerzésével és termelésbe állításával nem csak az autóipari integrátorok számára, hanem egyéb projektek (pl.: Tungsram világítótestek) részére is gyárthat, így biztosítva kieső bevételeinek pótlását.

Az öntési folyamat részleges automatizálásával a dolgozóknak több ideje jut a darabok minőségügyi ellenőrzésére, a selejtszázalék csökkenthető. A kapacitások növelése nem csak a meglévő munkaerő hosszú távú megtartásához járul hozzá, hanem biztosíthatja az árbevételben mutatkozó visszaesés korrigálását is, így a beruházás nemzetgazdasági szempontból is kiemelt fontosságú.